Speeltuin Roeffen Mart al jaren een begrip!

 • Bank gedoneerd en geopend

  Op zaterdag 1 juni werd een bank (donatie bij het overlijden van Loek Oosterveen) officieel in gebruik genomen door Marian Oosterveen en haar zoons Nick en Marlon. Hiervoor dank namens vrijwilligers en bestuur.

 • 2 banken (donatie bij het overlijden van Door Huijs Stappers) in gebruik genomen

  Recent werden de 2 banken (donatie bij het overlijden van Door Huijs Stappers) bij de waterpartij in het bijzijn van de familie officieel in gebruik genomen. Namens bestuur en onze vrijwilligers dank voor dit mooie gebaar !

   

 • Buurtvereniging ” ’t Klumpke” doneert € 500,00

  Buurtvereniging ” ’t Klumpke”  uit Horst heeft haar activiteiten beëindigd en doneerde een bedrag van € 500,00 aan onze speeltuin. Het bedrag wordt besteed aan de renovatie van het “Spinnenwiel”! Namens vrijwilligers en bestuur onze hartelijke dank.

 • Trein opgeknapt door Rotary Venlo Maas en Peel

  “Rotary Venlo Maas en Peel” doneerde alle materialen ten behoeve van de renovatie van het treintje. Onze vrijwilligers zorgden voor de uitvoering. Zaterdag 27 oktober 2018 werd de trein weer officieel in gebruik genomen door de openingshandeling van John Hermans en Ruud Jacobs.
  Namens vrijwilligers en bestuur onze hartelijke dank!

 • Roeffen Mart roept halt toe aan vandalisme

  In de laatste maanden is de regionaal bekende Speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst herhaaldelijk slachtoffer geweest van diefstal en vandalisme. Zo werden er tot tweemaal toe dure schommels gestolen en werd er een klimbrug in brand gestoken. Hoewel politie de incidenten in onderzoek heeft, wordt de kans klein geacht de daders te achterhalen.

  De gratis toegankelijke speeltuin wordt gerund door vrijwilligers en is volledig afhankelijk van giften en donaties. Hierdoor komen deze klappen dubbel zo hard aan. Voorzitter Jan Vissers legt uit; “doordat wij de exploitatie runnen met een beperkt budget, wordt al het onderhoud zorgvuldig gepland. Dergelijke incidenten hebben tot gevolg dat we óf in dit onderhoud moeten snijden of dat de vervanging van gestolen of beschadigde speeltoestellen erg lang op zich laat wachten. In beide gevallen zijn onze jonge bezoekers er de dupe van!”

  Maar niet alleen de spelende kinderen worden door de diefstallen getroffen, ook de vrijwilligers die zich het hele jaar door inzetten om de speeltuin veilig, schoon en open te houden, worden hierdoor geraakt. Vissers: “na het zoveelste incident zakte de moed bij een aantal vrijwilligers behoorlijk in de schoenen. Het werk dat zij belangeloos verzetten wordt op deze manier zo bruut tenietgedaan, dat het voor sommigen steeds lastiger werd op zich toch weer op te pakken om schades te gaan herstellen. Er moest een oplossing komen”.

  Die oplossing kwam er. Een groepje regionale ondernemers was zo geraakt door de berichtgevingen dat ze besloten om gezamenlijk de speeltuin een helpende hand toe te steken. En wel op een bijzondere manier; met slimme camerabewaking. Op initiatief van beveiligingsbedrijf Eye Watch Security Group uit Venray werd een plan opgesteld. Directeur Dave van de Laar hierover; “middels moderne camera’s die uitgerust worden met intelligente software gaan we binnen gezette tijden de speeltuin bewaken. De camera’s ‘zien’ zelf verdachte bewegingen en geven daarop alarmmeldingen. Via onze eigen meldkamer kunnen we dan direct live meekijken en bijvoorbeeld de politie alarmeren, onze eigen beveiligers aansturen of kentekens noteren”.

  Het antwoord op de vraag waarom de bedrijven deze hulp belangeloos aanboden, is volgens van de Laar even eenvoudig als treffend; “we hebben allemaal kleine kinderen (gehad) en hebben allemaal vele uren hier in de speeltuin doorgebracht. Het idee dat een stel vandalen uit eigen belang het speelplezier voor duizenden kinderen verpestten vonden wij niet te verkroppen”. Het bestuur en vrijwilligers van Speeltuin Roeffen Mart zijn heel blij met het aanbod. Voorzitter Vissers: “We kunnen eindelijk een serieuze maatregel nemen om de in de laatste jaren toegenomen diefstallen en vandalisme een halt toe te roepen”.

  Op zaterdag 16 juni zal het nieuwe camerasysteem officieel in gebruik genomen worden door Wethouders Birgit op de Laak en Han Geurts. De bewaking van de Speeltuin Roeffen Mart wordt mogelijk gemaakt door EWS Solutions (camera’s), Eye Watch Security Group (meldkamer en alarmopvolging) en Staalmeesters (cameramasten).

 • Een Test Bericht

  Dit is een test bericht om onze nieuwe website te testen.

   

   

 • Donatie van de kinderen van de Bottel

  foto de Bottel cheque

  De kinderen uit Lottum hebben op donderdag 29 maart 2018 gerateld. Wat houdt ratelen in? Ratelen is dat je met een ratel langs de deuren gaat om eieren en geld op te halen. We hebben 3586 eieren opgehaald. En we hebben €1293,72  opgehaald, daarvan gaat €500,- naar de speeltuin Roeffen Mart. En de rest wordt verdeeld over de kinderen. Groetjes van de oppers: Isa, Noor, Yanniek, Sven en de rest van de kinderen van de Bottel.

 

 

 

Speeltuin ontvangt groot bedrag van Jumbo spaaractie

Foto 1 Sparen HadM 2

Bij Jumbo Phicoop in Sevenum heeft op donderdag 15 maart jl. de feestelijke uitreiking plaatsgevonden van de ‘Sparen Horst aan de Maas’ actie. Klanten die de afgelopen tijd boodschappen deden bij deze winkel konden sparen voor een tweeledig doel.
Enerzijds konden zij voor zich zelf korting bij elkaar sparen die ze kunnen besteden bij Poels Wonen en Slapen, en bij Theo Lommen Tweewielerspecialist. Door de samenwerking met deze twee lokale ondernemers kunnen klanten extra voordeling een nieuwe fiets, de ideale relaxfauteuil of een nieuw bankstel kopen. Bij het verzilveren van de spaarkaarten ontvingen klanten tevens donatiepunten. Deze konden ze in de winkel aan verschillende goede doelen doneren. Zij maakten zelf de keuze om al hun punten aan één goed doel te doneren, of te verdelen over meerdere goede doelen.

In totaal werd er een budget van € 5.000,- euro verdeeld onder de deelnemende lokale goede doelen. Naar gelang het aantal gespaarde punten ontvingen de goede doelen een bedrag wat zij kunnen besteden aan hun organisatie. Stichting Roeffen Mart ontving de meeste punten en haalt hiermee een bedrag op van € 1.803,-. Zij zijn zeer verheugd met het bedrag. “We vinden het fantastisch dat klanten van Jumbo Phicoop Sevenum, waaronder natuurlijk ook bezoekers van onze speeltuin, zo veel punten voor ons hebben gespaard. We kunnen dit bedrag goed gebruiken, zeker nadat we recent nog te maken hadden met vernielingen en diefstal”, aldus Jacq Roebbers van Stichting Roeffen Mart.

 
 

 

Mandschommels gestolen ! Help ons ?

foto schommel

Donderdag 18 januari jl. na de storm constateerden we geen stormschade, helaas wel de diefstal van 2 mandschommels.
Na de diefstal van enkele jaren geleden waren de bevestigingsmoeren vastgelast. De dieven hebben echter de kettingen onder de bevestigingsmoeren doorgeslepen / doorgeknipt. De totale schade bedraagt ruim € 6000,00. Tegen diefstal kan de speeltuin zich simpelweg niet verzekeren omdat het een openbare ruimte betreft.

Mocht iemand de  laatste weken iets vreemds / verdachts hebben opgemerkt, dan vragen we u om contact op te nemen met de voorzitter 077-3662054 of de secretaris 077-3661630 van de speeltuin.

 
 

 

Dank aan alle stemmers van de Rabo Clubkas

Clubactie cheque 2017

Stichting Roeffen Mart is weer erg verheugd met de donatie aan de speeltuin vanuit de Rabobank Clubactie. Dank aan alle stemmers en de Rabobank namens de vrijwilligers en het bestuur.

 
 

 

PvdA regio Horst ruimt bladeren

PvdA

Leden van de Partij van de Arbeid (afdeling Horst) ruimden zaterdag 25 november de bladeren uit onze speeltuin. Dit naar aanleiding van het overlijden van Servaas Huijs. Dank namens vrijwilligers en bestuur.

 
 

 

Picknickset geschonken en geopend

In de zomervakantie organiseerde SV Lottum in samenwerking met Sportevents4kidz de Jako voetbaldagen (210 deelnemers) en de korfbaldagen (120 deelnemers). Tijdens deze 7 dagen “dribbelden” de voetballers en “doelden” de korfbalsters een bedrag van € 2350,00 bij elkaar.

010013De helft hiervan is besteed aan kansarme kinderen in Ethiopië. De andere helft is besteed aan de aanschaf van een picknickset voor de speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst.

Op zaterdag 4 november jl. werd het picknickset officieel in gebruik genomen door Hans Loonen (SV Lottum voetbal), Sanne Renders (SV Lottum korfbal) en Sjef Bongers (Sportevents4kidz). Zie bijgevoegde foto’s. Namens vrijwilligers en bestuur van Stichting Roeffen Mart bedankt!

 
 

 

 

De Jeep is terug in de speeltuin

IMG 2532

Zaterdag 26 augustus heeft Mark Coenders de volledig gerenoveerde Jeep weer overgedragen aan speeltuin Roeffen Mart. Een korte terugblik. In de jaren 80 plaatste Piet Coenders uit Lottum een tractor in de speeltuin. De regelgeving werd strenger en de tractor werd als speelobject afgekeurd vanwege beklemmingsgevaar. Piet Coenders en zoon Mark ontwierpen met enkele medewerkers en vrijwilligers van onze speeltuin de Jeep die in 2000 geplaatst werd in de speeltuin.
Na intensief gebruik, gedurende 17 jaren, door de kinderen was deze aan een opknapbeurt toe!

Coenders Lottum renoveerde de Jeep weer geheel gratis en schildersbedrijf Hermkens uit Broekhuizen zorgde voor het schilderen van de houten panelen.

Het resultaat mag er zijn!

 
 

 

Opening Muziekwiel toestel

Onder een stralend zonnetje werden zaterdagmiddag 27 mei jl. in het bijzijn van de donateurs en hun familieleden, 2 nieuwe aanwinsten voor onze speeltui feestelijk in gebruik genomen.

Een verrassend muziekwiel.
De donaties hiervan waren bij het overlijden van Servaas Huys, Janny Frencken en Hay Welles. Bijzondere verjaardagen van Lucie Steuten en Frans Laarakker en een huwelijksjubileum van de familie Bongartz.

2 paden van kunstgras.
Deze paden zijn aangelegd om de toegang naar de speeltoestellen voor kinderen met een beperking te vergemakkelijken. Dit is gebeurd na advies van de “Speeltuinbende”. Een landelijke organisatie die streeft naar verbetering van de toegang voor de betreffende kinderen.
De aanleg hiervan werd bekostigd uit de bijdrage van Geert en Liesbeth van Rens.

IMG 2403

 
 

 

Donatie vanuit Clubactie Rabobank

IMG 30044-448

Van de 320  verenigingen in Horst en Venray heeft speeltuin Roeffen Mart de meeste stemmen gekregen en zijn we de winnaar  geworden van de grote Clubactie van Rabobank Horst-Venray. Een mooie donatie die de speeltuin goed kan gebruiken voor het in stand houden van onze unieke speeltuin.
Dank aan onze vrijwilligers, alle stemmers en natuurlijk Rabobank Horst-Venray.
Zie foto van de uitreiking van de cheque.

 
 

 

De Speeltuinbende test speeltuin

De Speeltuinbende test speeltuin Roeffen Mart (Zondag 4 september).
Hoe toegankelijk is speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst voor kinderen met een handicap? Op zondagochtend 4 september gaat de Speeltuinbende dat eens grondig testen. Het testteam van de Speeltuinbende bestaat uit kinderen met én zonder handicap die ervoor willen zorgen dat veel meer speelplekken in Nederland toegankelijk en bespeelbaar zijn voor kinderen met een handicap. Iedereen is welkom om bij de test aanwezig te zijn.
Vanaf 11.00 u. arriveren kinderen en ouders van de Speeltuinbende in de speeltuin. Vervolgens gaan de kinderen de speeltuin testen op toegankelijkheid en bespeelbaarheid. Niet alleen de toestellen, maar ook de paden en de faciliteiten van de speeltuin. Onder leiding van Speeltuinbendeleider Ilse van der Put worden alle ervaringen verzameld en krijgt het bestuur van de speeltuin rond 12.30u. de ingevulde testkaart overhandigd.
Samen spelen  Via Speeltuinbendelid Tijs Hesen en zijn moeder Lonneke is dit initiatief tot stand gekomen. Samen spelen is samen leven. Veel speelplekken in het land zijn echter niet toegankelijk voor kinderen met een handicap, bijvoorbeeld omdat de toestellen niet bereikbaar of bespeelbaar zijn met een rolstoel. De Speeltuinbende laat zien dat ook kinderen met een beperking gewoon buiten willen spelen. Dit testteam bestaat uit kinderen met én zonder handicap en is een initiatief van NSGK (Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind).
Speeltuinbendewijzer  Speeltuinen die zelf hun toegankelijkheid willen verbeteren, hoeven niet op de Speeltuinbende te wachten. Op de website www.speeltuinbendewijzer.nl vinden ze tips en informatie waarmee ze zelf aan de slag kunnen. En kinderen in heel Nederland kunnen de Speeltuinbende helpen door de speeltuin in hun eigen woonplaats te testen. Hun bevindingen kunnen ze doorgeven via de Facebook-pagina van de Speeltuinbende, www.facebook.com/speeltuinbende.

De Speeltuinbende  De Speeltuinbende is kennis- en ervaringsdeskundige op het gebied van samen spelen, toegankelijkheid en bespeelbaarheid van speelplekken voor alle kinderen, met én zonder handicap. De Speeltuinbende werd in 2010 opgericht en is een initiatief van NSGK (de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind). NSGK komt al sinds 1950 op voor kinderen en jongeren met een handicap in Nederland en vindt het vanzelfsprekend dat kinderen met een handicap in hun eigen buurt met leeftijdgenoten samen kunnen spelen.
Meer hierover leest u op www.speeltuinbende.nl en www.nsgk.nl.

 
 

 

Donatie Kerstmarkt BSO De Bende

donatie De Bende Horst

Wij zijn verheugd dat wij als speeltuin een donatie van € 266,00 in ontvangst hebben mogen nemen, zijnde de opbrengst van de Kerstmarkt van de Buitenschoolse Opvang de Bende uit Horst.

 
 

 

Nieuw toestel De Jungle Brug

Zaterdagmorgen 27 juni jl. is de Junglebrug, de nieuwste aanwinst in de speeltuin, in het bijzijn van diverse sponsors, in gebruik genomen. De brug vormt de verbinding tussen de bestaande torens aan het begin van de speeltuin en past binnen het beleid om de speeltuin veilig en duurzaam te houden.
De junglebrug kon worden gerealiseerd door donaties o.a. van fam. Dirkx Roeffen (Narcissenstraat), Anne Simons (Maricollenweg), fam. Sanders (Meerlosebaan), de klussendienst van “Kom erbij”, de opbrengst van het JAKO jeugdtournooi (SV  Lottum voetbal), anonieme giften en de opbrengst van de potgrondactie.

jungle-brug

 
 

 

Zegers Bouwbedrijf helpt speeltuin

logo Zegers BouwZegers Bouwbedrijf uit Horst heeft de speeltuin Roeffen Mart geholpen bij de verbouwing van het toiletgebouw midden in de speeltuin. Dit is overigens een openbaar toilet wordt ook veel door Pieter Pad lopers gebruikt.

Het betreft het realiseren van een extra ruimte in het gebouw. Hierbij is het nodig om een nieuwe deuropening te realiseren middels een door Zegers Bouwbedrijf geleverd kozijn. Dit ten behoeve van een toiletruimte. In dit kozijn, welke mede door de hulp van de vrijwilligers van Roeffen Mart is geplaatst, komt een bestaande deur welke ui

t een ander kozijn van het gebouw komt. In het oude kozijn heeft Zegers Bouwbedrijf een nieuwe deur geplaatst welke volledig dicht is en afsluitbaar middels diverse extra veiligheidsvoorzieningen.

foto Toiletgebouw Zegers 3

Voor de indeling van de ruimte moest er een muur komen om dit te realiseren. Ook aan het herstel van het buitenmetselwerk en andere afwerkingen heeft Zegers Bouwbedrijf haar steentje aan bijgedragen. Voor al deze werkzaamheden heeft Zegers Bouwbedrijf geheel kosteloos de diverse benodigde machines beschikbaar gesteld en materialen geleverd en alle arbeid verricht. Hierbij heeft Zegers Bouwbedrijf ook een beroep gedaan op Mark Jenniskens Metselwerken uit Meerlo en Kenny Kleuskens Timmerwerken uit Meterik.

In ruil voor de hulp hebben speeltuin Roeffen Mart en Zegers Bouwbedrijf besloten een langdurige samenwerking aan te gaan in de vorm van een toestel adoptie contract. Zegers Bouwbedrijf adopteert toestel met de Mandschommel (nr. 10) en staat zo borg voor het jaarlijks onderhoud van dit toestel.

Jaarlijks wordt bekeken waar Zegers Bouwbedrijf met haar partners ingezet kan worden op verbeter- of vernieuwingsprojecten binnen de speeltuin om op deze wijze haar bijdrage te leveren.

 
 

 

Aarts Conserven schenkt nieuwe glijbaan

De directie en de personeelsvereniging van Aarts Conserven uit Lottum heeft Stichting Roeffen Mart benaderd als sponsordoel naar aanleiding van  voor haar 80 jarig bestaan. Aarts Conserven schenkt een nieuwe glijbaan ter waarde van ruim 7.000 euro aan de speeltuin. De speeltuin is erg blij met deze ruimhartige donatie van dit Lottums bedrijf. Cuppen Transport uit Horst heeft het vervoer van de glijbaan vanuit Duitsland naar Grubbenvorst gratis verzorgd.

Traditie en ambacht ondersteund met moderne technologie bij Aarts vullen elkaar aan. De ambachtelijke bereidingswijze en klassieke recepten vormen al sinds de start het fundament van het vakmanschap van Aarts Conserven. Het rijke assortiment gaat van diverse fruitsoorten naar asperges. De vaste klantenkring is actief in de detailhandel, horeca, food-service, delicatessen en geschenkverpakkingen: in binnen- en buitenland.

 
 

 

Speeltuin Roeffen Mart bestaat 40 jaar!

Klik op de pijl om af te spelen.

 
 

 

40 jarig jubileum was een groot feest

Zaterdagmiddag 17 mei is in de speeltuin het 40 jarig jubileum van de Stichting Roeffen Mart gevierd. Veel kinderen waren aanwezig. Er waren diverse activiteiten georganiseerd zoals een ballonenwedstrijd, sminken, pony rijden en schatzoeken.

jubileum 40 jaar foto 1

jubileum 40 jaar foto 2

 
 

 

Specsavers Venlo doet donatie

Onder een stralend zonnetje en in het bijzijn van vele bezoekers overhandigde het team van Specsavers Venlo een cheque van € 2.393,25 aan het bestuur van Speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst. De speeltuin was in 2013 één van de goede doelen van Specsavers. Dit fantastische bedrag zal besteed worden aan het realiseren van een junglebrug tussen 2 klimtorens aan het begin van de speeltuin. Wederom een mooie aanwinst voor onze toch al heel bijzondere speeltuin.

Namens alle kinderen en vrijwilligers danken wij Specsavers en haar medewerkers van de winkel in Venlo voor hun donatie !

Onderstaand de foto van de overhandiging van de cheque:

foto Specsaver cheque

 
 

 

Speeltuin genomineerd als Leukste Uitje in Limburg

Voor het vierde jaar organiseert het Land van ANWB de verkiezing voor het Leukste uitje van Nederland en het Leukste uitje van de provincie. Dé publieksprijs namens 4 miljoen ANWB-leden.

Tijdens een nominatieronde onder de ANWB-leden welk uitje in aanmerking komt voor de titel ‘Leukste uitje van de provincie Limburg’ is Speeltuin Roeffen Mart uitverkozen in de TOP 10 van de Provincie Limburg. Hier zijn we super trots op en dat is een beloning voor alle vrijwilligers en organisaties die ons steunen.

De volgende spannende stap in de verkiezing  is de stemronde  van 20 januari tot en met 1 maart 2014. In deze stemronde waarderen de stemmers uw uitje aan de hand van vijf criteria: het aanbod, de faciliteiten, personeel, prijs-kwaliteitverhouding en sfeer.
Wie dit jaar het leukste uitje van uw provincie is, wordt bekend gemaakt tijdens de feestelijke prijsuitreiking op maandagmiddag 14 april a.s. bij de ANWB in Den Haag.

 
 

 

Nieuwe schommel dankzij Vrienden van La Rouche

Dankzij de Vrienden van La Rouche heeft de Speeltuin een nieuwe schommel kunnen plaatsen. Een “plaatje” en een enorme aanwinst voor onze speeltuin.

Er is keihard gewerkt door onze vrijwilligers, waardoor we nu ook nog kunstgras kunnen gaan leggen voor een veilige ondergrond.

IMG 0015

IMG 0017

 
 

 

Olifantenglijbaan is weer opgeknapt

Hij staat er weer ! En wat is hij prachtig !! De volledig vernieuwde Olifanten glijbaan. Thuis in Blitterswijck gerenoveerd door onze senior vrijwilliger Piet Janssen. Geeft maar weer eens aan dat onze speeltuin niet zou kunnen bestaan zonder onze vrijwilligers. Zie foto van onze Piet en de Olifanten glijbaan.

IMG 0028

 
 

 

Nieuw toestel geopend met steun van Jan Linders Fonds

Op vrijdagmorgen 30 augustus werd het nieuwe houten speeltoestel bij de waterpartij aan de ingang van de speeltuin feestelijk geopend door de kinderen van de groepen 1 en 2 van de Kameleon, hun leerkrachten en begeleidende ouders. In 2012 was onze speeltuin “het goede doel” van de Kameleon. De kinderen spaarden hiervoor elke maand en ook de opbrengst van de kerstmarkt kwam hierbij. Het werd een fantastisch bedrag van € 2187,11!

Ook het Jan Lindersfonds doneerde een bedrag van € 1266,00. Schreef een prijsvraag uit voor een naam voor het nieuwe toestel. Mevr. Grete Gertsen uit Lottum bedacht de gekozen naam: Zandhapper. De actie van Jan Linders voor onze speeltuin loopt nog door tot 2014, vandaar dat de versnaperingen (chips en ranja voor de kinderen) verzorgd werden door medewerkers van de supermarkt.

Behalve bovengenoemde giften, gebruikten we ook de donatie van dokter Schuurman uit Horst (€ 1800,00) bij gelegenheid van zijn afscheid en verschillende andere donaties om dit schitterende toestel te kunnen realiseren.

opening De Zandhapper 064

opening De Zandhapper 074

Nogmaals dank aan iedereen die dit mogelijk gemaakt heeft!

 
 

 

Scouting Horst doet donatie aan speeltuin

Scouting Horst is vorig jaar samen gegaan met de afdeling Horst van Jong Nederland. Dat besluit heeft Scouting moeten nemen omdat er een jarenlang structureel tekort aan leiding was, waardoor haar leden, de meisjes in Horst, de dupe zouden worden. Dankzij de bereidwillige inzet van broedervereniging Jong Nederland is dat gelukkig voorkomen. Het bestuur van Scouting Horst heeft naar aanleidng daarvan besloten  een donatie te doen aan speeltuin Roeffen Mart.

De doelstelling  van het voormalige bestuur was om het geld zowel in de regio te houden als voor kinderen te blijven aanwenden, maar ook dat de naam van Scouting Horst nog tot in lengte van jaren zou blijven voortleven. Met de schenking aan de speeltuin Roeffen Mart worden deze gelden duurzaam, zichtbaar en bruikbaar ingezet voor de kinderen van de regio.
Stichting Roeffen Mart heeft de gelden gebruikt voor een aantal vernieuwingen binnen de speeltuin. Zo zijn een prachtige schuitjes schommel, een aantal toestellen voor de allerkleinste en een robuuste picknick set gerealiseerd.

Zaterdag 13 april 2013 zijn de betreffende nieuwe toestellen feestelijk geopend door het voormalige bestuur (onder leiding van oud penningmeester Leo Hoefs) en oud leiding van Scouting Horst. Het bestuur van Stichting Mart Roeffen heeft de oud bestuursleden en oud leiding van Scouting Horst (ong. 20 personen) uitvoerig bedankt en  men heeft de schommels, de picknickset en de toestellen in de draaimolen vervolgens uitvoering bekeken zoals ook op onderstaande foto’s te zien is.

IMG 0021

IMG 0020

 
 

 

Rotaryclub Venlo Maas en Peel vervangt gestolen speeltoestellen

Rotaryclub Venlo Maas en Peel gaat alle speeltoestellen, die werden ontvreemd uit speeltuin Roeffen Mart vervangen. De speeltuin raakte door de brutale diefstal van de drie schommels ernstig gedupeerd. Aangezien met vervanging 3.300 euro zijn gemoeid, dreigde de geplande bouw van een speelhuis in de speeltuin niet door te gaan. “We zijn heel erg dankbaar dat de Rotaryclub ons heeft gered”, aldus voorzitter Jan Vissers van Stichting Roeffen Mart. Zondag 7 april vond de symbolische overdracht van de nieuwe speeltoestellen plaats.

De in de regio populaire speeltuin ligt midden in de natuur en is voor alle bezoekers. Zegt Vissers: “Mede door deze afgelegen ligging zijn de toestellen niet te verzekeren. De schade komt dan ook voor rekening van de stichting. Dankzij de schenking van Rotaryclub Venlo Maas en Peel kan de geplande uitbreiding, die bekostigd wordt door onder andere een onlangs gehouden potgrondactie in het dorp en de opbrengst van een goede-doelenactie van basisschool De Kameleon, toch nog gerealiseerd worden”. De speeltuin hoopt de vervangende speeltoestellen nog voor de aanvang van het seizoen te kunnen plaatsen.

Rotary-clubvoorzitter John Hermans zegt dat de clubleden onmiddellijk positief reageerden toen hen de ernst van de situatie in de Grubbenvorster speeltuin duidelijk werd. “Naast de opbrengst uit de jaarlijkse boekenbeurs, waarmee we in staat zijn substantiële goede doelen te ondersteunen, vinden we het ook belangrijk in onze eigen regio projecten te ondersteunen. Toen ons dit ter ore kwam hoefden we dan ook niet lang na te denken. Zeker omdat de speeltuin ook wordt bezocht door mensen die vaak niet de mogelijkheid hebben een dagje uit naar een veel duurder pretpark te kunnen betalen”, aldus Hermans.

Foto: de overdracht van de nieuwe speeltoestellen plaats door de voorzitters John Hermans van Rotaryclub Venlo Maas en Peel (links) en Jan Vissers van speeltuin Roeffen Mart (rechts).

Rotaryclub Venlo Maas en Peel vervangt gestolen speeltoestellen

 
 

 

Opbrengst kerstpakkettenactie Streek! Food&Fun overhandigt

Dick Seuren van STREEK! Food&Fun heeft onlangs een cheque van € 250,00 overhandigd aan het bestuur van Stichting Roeffen Mart. Het bedrag is middels de verkoop van kerstpakketten met uitsluitend Limburgse streekproducten bij elkaar gebracht. Het bestuur heeft besloten dat dit bedrag als bijdrage gebruikt zal worden voor de realisatie van een speelhuisje bij de nieuwe waterpomp in de gratis speeltuin van Grubbenvorst.

Zowel STREEK! Food&Fun als Stichting Roeffen Mart zijn bijzonder blij met de opbrengst van deze kerstpakkettenactie en danken alle bedrijven die dit mede mogelijk hebben gemaakt. Bezoek www.streekfood.nl voor meer info over streekproducten en –toerisme in Limburg.

foto Kerstpakketten actie

 
 

 

Ook Cafe-Zaal de Vonkel en Goemans Pallets adopteren toestel

De Mart Roeffen Stichting is erg verheugd met weer 2 nieuwe organisaties die zich bereid hebben verklaard een speeltoestel voor meerdere jaren te adopteren. Beide organisaties, zowel Goemans Palletproductie uit Beringe als Café – Feestzaal De Vonkel uit Grubbenvorst hebben een geheel eigen en bijzondere motivatie om zich als adoptie ouder te melden.

De eigenaren van Goemans Palletproductie, Twan en Lucille Goemans, zijn regelmatig met hun 2 dochters naar de speeltuin gekomen. Daarnaast was voor hen belangrijk dat zij een doel sponsoren waar zij zelf ook kunnen zien én ervaren dat hun geld goed besteedt wordt. Zoals zoveel ondernemers worden zij natuurlijk regelmatig benaderd voor sponsoring en giften. Twan geeft aan dat hij gevoel bij het te sponsoren doel moet hebben en dat heeft hij met de speeltuin. Ze hebben er veel leuke tijden, echte “quality time” beleefd met de kinderen. Goemans heeft besloten de Fietscarrousel te adopteren. Op de foto Twan Goemans en zijn 2 dochters.

Foto Goemans

Café – Feestzaal De Vonkel uit Grubbenvorst zoekt bewust en met een gepaste bescheidenheid goede doelen in de eigen regio welke de leefbaarheid voor kinderen vergroten. De eigenaren Gerard en Truus Versleijen zijn inmiddels de trotse opa en oma van 3 kleinkinderen. Door de adoptie willen ze de unieke speelmogelijkheid voor hun kleinkinderen en natuurlijk de andere kinderen ondersteunen.

Gerard en Truus Versleijen van Café-restaurant & Feestzaal de Vonkel uit Grubbenvorst adopteren de zeskantschommel. Gerard en Truus, geboren Grubbenvorstenaren, kennen de speeltuin vanaf het begin. Met hun eigen kinderen waren ze regelmatig in de speeltuin en bij het dierenparkje. Nu zijn ze inmiddels de trotse opa en oma van 3 kleinkinderen. Door de adoptie van de zeskantschommel willen ze de unieke speelgelegenheid aan de Meerlosebaan voor hun kleinkinderen en natuurlijk de andere kinderen ondersteunen en voor de toekomst behouden. Op de foto Gerard en Truus met hun kinderen en kleinkinderen.

foto Vonkel

 
 

 

Schreurs Olie sponsort vrijwilligers

Schreurs Olie uit Venlo heeft voor alle vrijwilligers van de Roeffen Mart Stichting body warmers ter beschikking gesteld. Deze schitterende body warmers zullen onze trouwe vrijwilligers warm houden en beschermen tegen weer en wind. Het bestuur dankt de heer Schreurs voor dit genereus gebaar.

 

Bodywarmers2

 
 

Prachtige stockcar geplaatst in de speeltuin

Een heuze stockcar is als speeltoestel geplaatst in onze speeltuin. Met dank aan Silvester Stammen en zijn enthousiaste team helpers en sponsoren is in de vrije tijd dit prachtige toestel ontworpen en gebouwd.

De volgende sponsoren hebben een bijdrage geleverd aan de realisatie van de stockcar; Stockcarteam Baarlo (banden en velgen), Staalmeesters (staal, werkplaats voor wals en buigwerk), Van Maanen stralerij (stralen, scoperen en spuitwerk), Havol Wanssum (rvs), Autorecycling Venray (stuur en pedalen) en Van Issum Media en Sign A Rama(voor de stickers).

Kijk voor de foto’s bij Lees meer ….. de kinderen gingen er meteen op spelen !

foto opening stockcar met bouwers 2

Lees meer…

 
 

Waterpomp klaar dankzij vrijwilligers

De speeltuin heeft een fantastische waterpomp gekregen dankzij menige zweetdruppel, veel tijd en doorzettingsvermogen van een aantal vrijwilligers. Op de foto zijn Wiel Bergs, Jan Besouw, Ben Ewalts, Leon Nielissen en Thijs Raymaeckers met de finale test bezig. Hij doet het !

Het resultaat is prachtig geworden ……

foto waterpomp klaar

 

Lees meer…

 
 

Inzamelactie kleding. Haal alles uit de kast !

Haal alles uit de kast …voor de speeltuin Roeffen Mart ! Bij tankstation Besouw in Grubbenvorst staat een container waar u uw oude kleding in kwijt kunt voor het goede doel. De Stichting Mart Roeffen heeft hier baat bij.

Lees meer…

 
 

Speeltuin onderdeel van fietsroute Cool 4 Kids

De speeltuin is onderdeel geworden van een fietstocht voor kinderen in de Gemeente Horst aan de Maas. Deze Cool 4 Kids fietsroute voert kinderen via Restaurant Maaspaviljoen langs Aardbeienland, Speeltuin Roeffen Mart én IJssalon Clevers en is 33km lang.

fietsroute

 
 

Speeltuin is Goede Doel van het Jaar

Basisschool de Kameleon uit Grubbenvorst heeft dit jaar onze speeltuin gekozen tot het Goede Doel van het jaar. Dit betekent dat de maandelijkse bijdragen van de kinderen bestemd worden voor onze speeltuin. Kijk voor meer info op www.dekameleon.nu

 

 
 

Nieuw klimtoestel in speeltuin

Aan de speeltuin is een prachtig en uitdagend toestel toegevoegd. Met hulp van onze vrijwilligers geplaatst en de Huk Toren is klaar voor gebruik.

huk toren

 

 
 

Speeltuin gesteund door sponsorloop Doolgaard

Het bestuur van de Mart Roeffen Stichting is erg blij met de steun van de Doolgaard basis school in Horst. De kinderen hebben vanuit de jaarlijkse sponsorloop meer dan €. 1000.= voor onze speeltuin bij elkaar gerend.

foto sponsorloop

 
 

Fresh Park Venlo adopteert toestel in speeltuin

Fresh Park Venlo staat begaan en betrokken in de samenleving en Grubbenvorst. Zo past het “toestel adoptie plan” van Roeffen Mart in haar visie om ook voor de ouders en kinderen binnen haar agrarische achterban en binnen haar werknemers de leefbaarheid van Grubbenvorst te steunen. Fresh Park Venlo adopteert de grote houten trein. Een uniek en nostalgisch speeltoestel wat door zijn constructie van veel hout veel onderhoud en veiligheidsmaatregelen vraagt.

freshpark logo diap groen

Lees meer…

 
 

Jonge ondernemer met het hart op de juiste plaats adopteert toestel

Enrico Bovee, een jonge ondernemer, eigenaar van Henk Bovee Horst én vader van (2) jonge kinderen, adopteert het toestel Oasedorp in de speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst. Enrico heeft recent de keuken- en badkamerspeciaal zaak in Horst van zijn vader Henk overgenomen.

Enrico Bovee over de speeltuin en zijn motivatie om als adoptie ouder te gaan optreden: “Sinds ik zelf kinderen heb kom ik vaker bij de Roeffen Mart speeltuin. Vorige jaar heb ik met een vrijwilliger gesproken. Ik schrok toen toch wel even. Ik had verwacht dat de speeltuin meer op subsidie van de Gemeente draaide. Onze branche zit niet in de gemakkelijkste tijd. Ik vind het normaal als je zelf 10 tot 15 keer per jaar met je kinderen komt en je kunt je steentje bijdragen dat je dat dan ook moet doen.”

Lees meer…

 
 

Fonds Leefbaarheid Wonen Limburg adopteert toestel

Woningcorporatie Wonen Limburg streeft naar goede wijken en leefbare dorpen. Om dit te realiseren houdt zij zich niet alleen bezig met het verhuren en verkopen van woningen. Ook de bewoners en de leefomgeving spelen een belangrijk rol.  Prettig en veilig wonen hangt nauw samen met een fijne woonomgeving.

Ter ondersteuning van het veilig en prettig wonen heeft Wonen Limburg het Fonds Leefbaarheid Wonen Limburg in het  leven geroepen. Met het geld uit het Leefbaarheidsfonds steunt Wonen Limburg projecten die de leefbaarheid en veiligheid in de woon- en leefomgeving verbeteren en de sociale contacten versterken.

Het”toestel adoptie plan” van Roeffen Mart sluit naadloos aan bij de doelstellingen van Leefbaarheidsfonds. Door de financiële ondersteuning van het Leefbaarheidsfonds wordt het vrij en veilig spelen van onze kinderen in onze leefomgeving voor nu en in de toekomst gewaarborgd.

Lees meer…

 
 

Roeffen Mart te gast bij Radio Reindonk

Stichting Mart Roeffen heeft de “taart voor wat waard” ontvangen in het Reindonk Radio programma Café Reindonk. Dit ter ere van de 5e adoptie ouder en de vele vrijwilligers welke elke zaterdag in de speeltuin werkzaam zijn. De taart is dan ook linea recta naar de vrijwilligers werkzaam in de speeltuin gebracht en opgegeten !

foto 1

Lees meer…

 
 

Rabobank en Roeffen Mart; letterlijk midden in de samenleving

Rabobank Maashorst staat in Horst aan de Maas midden in samenleving. Om dit nog verder te illustreren adopteert Rabobank Maashorst de nostalgische Familieschommel binnen de speeltuin Roeffen Mart in Grubbenvorst.

Rabobank Maashorst adopteert de komende 5 jaar het toestel De Familieschommel. Een uniek toestel wat door zijn constructie van ijzer en draaiende onderdelen veel onderhoud vraagt.

Marion Peeters, adviseur Communicatie binnen de bank, over de motivatie achter de adoptie van Rabobank Maashorst: “De speeltuin in Grubbenvorst bestaat ruim 36 jaar en wordt al jarenlang bezocht door kinderen uit heel Noord-Limburg. Een speeltuin die een begrip is in de regio en die gratis toegankelijk is, wie kent de speeltuin van Mart Roeffen niet? De speeltuin bestaat mede dankzij de enthousiaste inzet van tientallen vrijwilligers die zorgen voor onderhoud en veiligheid. In 2005 stelde het Maashorstfonds een bedrag ter beschikking voor o.a. de aanschaf van nieuwe speeltoestellen en de plaatsing van het toiletgebouw. Rabobank Maashorst draagt deze speeltuin een warm hart toe en hoopt dat veel Noordlimburgse kinderen nog lang mogen genieten van deze fraaie speeltuin.

Lees meer…

 
 

Unieke samenwerking RKSV Wittenhorst en Roeffen Mart

Sportvereniging RKSV Wittenhorst uit Horst heeft de speeltuin Roeffen Mart uitgekozen als Goed Doel om een deel van de opbrengsten van het jaarlijkse Panna Toernooi aan te besteden.  Het Panna Toernooi wordt al 3 jaar door Wittenhorst succesvol in het centrum van Horst georganiseerd. Het toernooi word mogelijk gemaakt door medewerking van Wonen Horst, Haegens Groep, Rabobank Maashorst, ACB Solutions en Stichting Plusevenementen.

De jeugdafdeling RKSV Wittenhorst adopteert de komende 3 jaar het toestel De Grote Carrousel, een historisch speeltoestel. Een uniek toestel wat door zijn constructie van hout, ijzer en draaiende onderdelen veel onderhoud vraagt. Een unieke samenwerking; door kinderen voor kinderen !

Paul Timmermans (RKSV Wittenhorst): “Het Panna Toernooi wilden we graag een structureel karakter geven, dat is gelukt. Het adoptieplan geeft ons de mogelijkheid om ook structureel een goed doel te steunen. Zowel speeltuin Roeffen Mart als ook het Panna Toernooi stimuleert het buitenspel van kinderen, dus het past perfect bij elkaar.”

Hans Hendrikx van Roeffen Mart roemt de uniekheid van de samenwerking. “Uniek omdat een sportvereniging door middel van het Panna Toernooi een speeltuin structureel ondersteunt, dus door kinderen voor kinderen”, aldus Hendrikx. RKSV Wittenhorst is de derde adoptie ouder, na Rotary club Horst-Sevenum-Maasdorpen en Rabobank Maashorst.

Lees meer…

 
 

Kasteeltuinen Arcen schenken speelboot !

De komende jaren wordt het masterplan van de Kasteeltuinen Arcen op een grondige manier onder de loep genomen. De eerste hervormingen zijn inmiddels ingezet. Doel is om te komen tot een landschapspark dat past bij de huidige opvattingen van de directie en die voldoet aan de uitgangspunten die zijn gesteld. Onvermijdelijk is dan ook dat er elementen van ‘vroeger’ moeten verdwijnen. Zo zal uit de oude modeltuinen, de kindertuin worden vervangen door een nieuwe opzet voor dit gebied. De boot die dwars door een muur heen vaart, was een grappige onderbreking van de wandeling door de tuinen voor de kinderen die hun (groot) ouders begeleidden bij een bezoek aan Kasteeltuinen Arcen. Dit gebied gaat nu echter meer eenheid uitstralen waardoor een dergelijk object niet meer past in de visie.

operatie boot 049

Directie van Kasteeltuinen Arcen heeft gezocht naar een passende bestemming voor dit bijzondere speelobject dat destijds speciaal voor het park is ontworpen. Een behouden vaart voor het toestel is gevonden in onze speeltuin. Rob Rambags, manager van Kasteeltuinen Arcen; “zelf kom ik regelmatig met mijn dochters in deze fantastische speeltuin. Heerlijk ongedwongen, ver van commercie, bijzondere sfeer; een initiatief dat wij graag ondersteunen, indien mogelijk”. Twee Vrienden van de Speeltuin Roeffen Mart, Van Leendert Transport uit Broekhuizen en Huys Transport uit Blerick hebben voor het transport van Arcen naar Grubbenvorst gezorgd. Bijzonder vakwerk waar wij als Speeltuin erg dankbaan voor zijn.

Lees meer…

 
 

Rotary Club wordt eerste adoptie ouder !

speeltoestel neptunus 003 2

 

 

 

 

 

De Rotaryclub Horst-Sevenum-Maasdorpen ondersteunt met het voor tenminste drie jaar adopteren van het nieuwste speeltoestel genaamd “Neptunus” het toestel adoptieplan voor de vele speeltoestellen van de speeltuin “Roeffen Mart”in Grubbenvorst. Hiermee is de Rotary Club de eerste adoptie ouder ! Hopelijk volgen er meer zodat het onderhoud van de toestellen voor de komende jaren structureel gewaarborgd is.

0041.jpg

opening rotary

 

Lees meer…

 

 
 

Staalmeesters bouwt superschuilhut voor de speeltuin !

De firma Staalmeesters uit Wanssum heeft onze speeltuin een eigen ontworpen en gebouwde schuilhut aangeboden. Veel gezinnen zullen hier veel plezier aanbevelen om in te picknicken of schuilen. Onze vrijwilligers hebben de hut professioneel afgebouwd. Super initiatief !! Dank aan Staalmeesters en onze vrijwilligers !

026.jpg

 
 

Renovatie speeltuin mede gerealiseerd door fikse Europese subsidie van Leader Plus

Het met Gemeente Horst aan de Maas gedefinieerde plan voor de herinrichting en renovatie van de speeltuin is mede gefinancieerd door een Europese subsidie van de Europese organisatie Leader Plus. Deze fikse financiele bijdrage zorgt ervoor dat samen met de subsidie van de Gemeente het plan volledig gerealiseerd kan worden en de speeltuin ook voor de toekomst behouden kan blijven en aan alle veiligheidseisen kan blijven voldoen.

 
 

Kinderfeest ter ere van 35 jarig bestaan een groot succes !

De speeltuin bestaat 35 jaar. Dat werd in het weekend van 24 en 25 april grootst gevierd. Vrijdagavond 24 april met een feest voor de vrijwilligers, bestuur, sponsors, vrienden en buurtbewoners, opgeluisterd door Rob Zanders van DaMaZoe. Zaterdagmiddag 25 april met een groot kinderfeest.

Wethouder Marcella Dings opende een van de nieuwe speel attracties, honderden kinderen lieten vervolgens ballonen op en werden vollop gesminked met medewerking van Josje Wolters. Ook werden de kinderen vermaakt door een clown of konden ze pony rijden. Klik op lees verder voor een foto impressie.
047 kinderfeest

Lees meer…

Sluit Menu